Prețurile pentru alimente au crescut din ce în ce mai mult, iar unul dintre produsele pe care românii le foloseau cel mai mult a ajuns să fie din ce în ce mai scump. Cei care nu își permit să mai cumpere acum aceeași cantitate de ulei ar trebui să știe că au posibilitatea de a folosi o metodă mult mai ieftină și la fel de sănătoasă.
Românii sunt gurmanzi, tocmai de aceea au nevoie întotdeauna de ingrediente pentru a-și putea pregăti cele mai bune preparate culinare. Scumpirile au afectat destul de multe persoane, mai ales din momentul în care prețul unui litru de ulei a ajuns să se dubleze. Cetățenii au căutat metode mai ieftine pentru a putea găti cum se cuvine.
Specialiștii au descoperit care este cel mai bun înlocuitor al uleiului de floarea-soarelui, mai ales atunci când vorbit de prăjitul altor alimente. Nu vă mai ținem foarte mult în suspans și vă spunem că este vorba despre untura de porc, foarte ușor de obținut, de altfel. Aceasta se folosește de cele mai multe ori în mediul rural, unde oamenii încă mai obișnuiesc să taie în fiecare an în perioada Crăciunului porcii crescuți.
Cei care locuiesc la oraș pot să își achiziționeze fără probleme untura din comerț, deoarece se găsește în orice supermarket la un preț foarte bun. Cercetătorii au descoperit că acest aliment este mult mai sănătos decât uleiul de floarea-soarelui, iar acum este și mult mai ieftin.
„Se găsește slănină în comerț, este slănină de porc și aceasta se topește acasă. Din carnea de pasăre, din nou putem face untură. În general se găsește la spate, la burtă. Când se taie pasărea se vede că este multă grăsime, aceea se topește și se pune la gătit. Pentru o familie cu patru persoane, să spunem undeva la 5-6 kilograme de slănină, ar ajunge o lună de zile”, spune Gina Bradea, vlogger.